15 November 2011

Life Is Fair Enough For Us


Good Morning!!!!!
huuuaaaarrppp! *menguap kencang*
bluurrrrrrrrrrrrrr! *senaman bibir*
eeeeeeeeerrrrrrrkkkkkkkkkkk! *sendawa pekat pagi pagi*
heeeeeermmmmmmmmmm! *menjuih bibir*

ke balkoni.. bukak tingkap daaaaann....
hiiiiiyaaaarrrkkkkk! *menggeliat seksi*
bluuurrrrrrrrrrrrrrrrr! *senaman bibir yg seksi*
hik hik! *ketawa manja yg seksi apabila ternampak anak lelaki jiran seberang jalan*

TIBA TIBA!!!!!
"waaaaaaaarghhh!" tergelincir kerana terpijak takungan air di balkoni akibat hujan lebat malam tadi..

mengambil beberapa saat menari nari tarian aneh sebelom jatuh terjelopok di lantai marmar..
OH MAK GUARD! "addddooiiiii! @$#%$##%" menggeluarkan kata kata kesat yg berbunyi ganjil seperti ostrich mengawan sambil menggosok gosok pinggul tanda sakit yg teramat sangat di bahagian tersebut..

"TAK GUNA PUNYA LANTAI! apasal takungkan air kat sini! jatoh saham aku depan anak jiran seberang jalan yang muka macam ADAM LEVINE tu tau tak! S*it! S*al! **************!"
harap maaf. perkataan yg seterusnya terpaksa di censored kerana keterlaluan..

"HIDUP NI MEMANG TAK ADIL!"


haaaa.. dah masok pon tajok aku yang di atas sana...
hidup ni tak adil ke?
anda pasti?
oookaayy.. lets check it out!

tak dinafikan.. kekadang kita rasa hidup ni tak adil..
contohnya..
bila kita nak malukan orang alih alih kita termalu sendiri..
pon kita rasa "Argh! tak adil gila! huh!"
*contoh yang negatif*

tak pon bila kita berusaha bersungguh sungguh GILA untuk pass ADDMATH..
memang bersungguh sangat gila la!
tup tup! kita gagal jugak..
"aku study bagai nak gila.. tak pass jugak addmath aku.. TAK ADIL! huhu"
(perlukah ada HUHU di akhir ayat yg kecewa?)

tapi, pernah tak kita pikir apasal hidup ni SANGGAAAT TAK ADIL?
dan pernah tak kita pikir ADILKAH KITA DALAM HIDUP?

kita selalu cakap hidup tak adil..
kita salahkan hidup..
tapi terpikirkah kita? tersedarkah kita yang kita ni SANGAT ADILKAH dalam setiap perkara yang kita lakukan..

frustrated sikit. salahkan hidup.. "Hidup tak adil!"
cinta kena reject.. "Hidup tak adil!"
gagal addmath.. "kejam! Hidup ni tak adil!"
cold war dengan BFF "tak adil gila Hidup ni.. huhu"

tapi bila kita berjaya..
cinta diterima..
lulus malah A+ addmath..
baik semula dengan BFF..
ada tak kita cakap "ADILNYA HIDUP niii....." ??

actually.. bukan senang mencari adil dalam dalam setiap benda yang berlaku dalam hidup kita..
kalau semuanya adil.. tak best la hidup!


cuba bayangkan kalau hidup hari hari happening ja..
semuanya berjalan dengan lancar..
cinta tak pernah kena reject.. addmath selalu lulus.. takdak jenayah sebab hidup kan adil.. semua orang baik baik ja.. takda pistol, senapang gajah.. takda house maid sebab semuanya kaya, adil la katakan.. takda postman sebab semuanya mampu mampu belaka, buatpa nak jadi postman lagi..
takdak facebook, sebab mark zuckerberg dah senang nak contact kawan dia yang jauh diperantauan, takpayah susah susah berkurung lama lama dalam bilik untuk create facebook.. takda wonderpets sebab haiwan haiwan semuanya hidup aman damai, takda haiwan junior yg kena buli.. tak wujud la KL GANGSTER sebab takda gangster, semua orang baik belaka.. what a boring life! tak mencabar langsung!


so, bersyukur la dengan apa yang kita lalui dalam hidup..
walau seterok mana pon hidup kita, sekurang kurangnya kita diberikan peluang untuk hidup di muka bumi yang luas ni kan..

walaupon kita dilanda kesusahan yang rasanya tak tertanggung sangat2..
percaya la.. selagi kita berusaha.. semakin luas peluang kita untuk melangkah meninggalkan segala kesusahan yg selama ni membendung hidup kita..
semakin banyak kita berusaha untuk mencapai matlamat kita.. semakin dapat kita merasakan yang HIDUP NI SANGAT LA ADIL..
 dan percaya la

gagal sekali tak bermakna selama lamanya gagal..
berjaya selalu, tak menjanjikan berjaya selamanya..

berusaha saja tak cukup wahai sayangku sekalian..
dekatkan lah diri dengan ALLAH agar segala usaha yang kita dah lakukan itu tak sia sia..

ini saja untuk malam ni.. Selamat Malam wahai sayang sayang sekalian..
take care, sweet dream.. :)

p/s : jangan pelik bila aku guna perkataan 'sayang'.. aku budak tengah belajar ni, okay..
..Baca, Like, Komen dan Share Sesuka Hati ♥

Comments
1 Comments

1 comment:

darkness_warlock said...

haha.kata2 mu memang terbaik O_o