24 December 2011

Saya Suka Single.

YEAAHH! Long Live SINGLE life!
1. BEBAS BERKAWAN : 
Aku bebas berkawan dengan sesapa ja yang aku suka.
aku boleh panggil kengkawan lelaki aku "sayang" dengan innocent sekali.
tapi, kalau aku COUPLE. mesti pakwe aku marah aku buat macam tu dan ugut nak terjun KB Mall.
so, LEBIH BAIK AKU SINGLE.

2. BEBAS BERIMAGINASI : 
Sebelom tido, sambil2 online pesbuk, tengah mandi sekali pon, aku bebas berangan.
Aku boleh berangan bercinta dengan anak Tan Sri. aku boleh berangan kawen dengan anak Raja.
dan yang penting, aku boleh berangan Greyson Chance masok meminang aku dan berbalas pantun dengan Tuan Ayah dalam bahasa melayu.
tapi, kalau aku COUPLE. aku mesti berangan pasal date dengan pakwe aku. berangan buat wayang dengan pakwe aku dalam panggung wayang. makan Mekdi bersuap. grrrr.. what a boring story.
so, LEBIH BAIK AKU SINGLE.

3. BEBAS BER'RELATIONSHIP' : 
Dalam pesbuk. aku dengan berbesar hati boleh tukar2 relationship macam pesbuk tu Mark Zuckerberg dah bagi free kat aku. Harini engaged. minggu depan married. lepas tu buat fake account dan gadoh dalam pesbuk. dah gadoh tu, tukar ke divorced pulak. dua tiga hari kemudian, isytiharkan diri sendiri sebagai widowed. sebulan kemudian, ulangi perbuatan awesome tu. ah! what an Ohsem life!
tapi, kalau aku COUPLE. segala 'urusan' pertukaran relationship aku terkawal. 
kalau aku buat jugak nanti dia ugut nak jadi gay. 
so, LEBIH BAIK AKU SINGLE.

4. BEBAS MENJELAJAH :
Dengan kebenaran Puan Mak dengan anggukan Tuan Ayah, sudah memboleh kan aku keluar dengan kengkawan. bersukaria main games, bajet hot dalam wayang, potong queue beli popcorn.
menggatal dengan 'abang tiket'.
tapi, kalau aku COUPLE. kemana ja aku p, mesti kena inform kat pakwe aku jugak. kalau dia tak bagi, aku tak berani nak bantah sebab takut 'DERHAKA'. 
then cancel event tu dan bagitau kengkawan 
"Sorry babe, aku takleh join. PAKWE aku tak kasi."
dari jadi Bodoh macam tu. LEBIH BAIK AKU SINGLE.

5. BEBAS KONGKONGAN :
aku dengan innocentnya boleh approve sesuka hati friend requests dalam pesbuk.
tak kira la. musuh orang ka. Mak Janda Sg. Dua ka. pengantin tak jadi ka.
aku pon boleh bermanja2 dengan orang yang tak dikenal dalam Private Message.
tapi, kalau aku COUPLE. confirm punya la dia mintak password pesbuk aku.
mesti punya la dia nak check message aku, check friends lists aku. mana la tau aku friend dengan musuh dia.
kalau aku tak bagi. dia kutuk aku kaw kaw dalam pesbuk dan IM semua kengkawan dia supaya LIKE status dia. 
Apa Kejadahnya?! LEBIH BAIK AKU SINGLE.

6. BEBAS BERGAYA :
zaman sekarang ni, banyak  gaya lilitan selendang. ada yang perfect, ada yang macam tak cukup kain nak buat selendang. aku bebas meniru gaya artis macam Diana Amir, Yuna, Mak Jemah dan sewaktu dengannya.
tapi, kalau aku COUPLE. mesti pakwe aku cakap. "Apasal pakai macam tu?" atau lebih sopan lagi "EWww! tak lawa la Bebi pakai macam ni. Macam MakCik la." tak pon. "Tak tercekik ke pakai macam tu?"
Owh Pehliiiss! aku lebih rela mak dengan ayah aku yang tegor.
so, LEBIH BAIK AKU SINGLE.

7. BEBAS DOSA :
Bercinta itu boleh. Tapi COUPLE itu Haram!
bebas dosa bukan bermaksud sapa yang SINGLE tu suci.
takdak dosa. Macam baby baru lahir. Tapi, aku maksudkan yang SINGLE ni Bebas dari Dosa ber'COUPLE.
so, LEBIH BAIK AKU SINGLE. :)

Cinta yang di cari, pasti AKAN PERGI. Cinta yang datang, KEKAL ABADI.
p/s : Lisa Surihan dengan Yusry KRU terus kawen je. takde tunang2 lagi dah. >.<
..Baca, Like, Komen dan Share Sesuka Hati ♥

Comments
6 Comments

6 comments:

Prof.Kampus said...

Lebih baik single..x pasai2 jd bdk HOT mcm aku.. hakahakhak

SAY NO TO COUPLE !
thumbs up*

cikk jue said...

huarghhh , kitew pn nak singleeeeee :/

Sya Hyo-Sonn said...

no couple , no pening kepale :)

acheeqa farhana said...

sgt setuju..semua point mmg betul..nice entry :)

syasyajohan said...

single itu HOT meyh.ahaha

Syafiqah Jamaludin said...

Long Live Single Life! >.<