6 December 2011

Trend Di Facebook.

sekadar gambar hiasan.
zaman sekarang ni kalau sapa takda facebook, memang rasa dia tu memang...... memang! jahil lah.
facebook ni memang antara keperluan aku la, sehari kalau tak check notification facebook, memang rasa macam nak parkinson je pagi esok. Sunggoh!
selama berfacebook ni, banyak sangat la benda yang aku jumpa yang jadi ikotan facebookers untuk mencuba terhadap diri mereka sendiri. antaranya,

1. Relationship : baru couple 2,3 bulan, tengok2 dah married. wah! melampo kome nyerk! bila dah putus, pandai pulak tukar ' Si Polan went from being "in a relationship" to "single". ' apasal tak letak divorce dulu? widowed ka. jujur la sket.


2. Nama Profile : nama mau bunyi omputih. Rapeah Evans la, Sabtoyah Chance la, Mail Cullen la, Rosmah Bieber la, Jaapar Torres la, Mariam Ozawa la. nampak la hot sikit, ye tak?


3. Nama Akhir : bagi yang dah "married" la sangat, nama hujung di letaknya nama pakwe yang belom tentunya jadi suami yang sah satu hari nanti, apa la dosanya letak nama bapak kat belakang tu. nak membajet dekat memember ke?


4. Profile info : haaa, yang ni aku suka, rules dia punya la panjang, contohnya " i'm not approve a stranger " kononnya! tapi bila aku add, approve jugak. pa cer kak? btw, mekasih bebanyak lah ya.


5. Status : yang ni pon aku suka jugak. terbahagi kepada :
  • status panas terlampau kalah gambar Zarina Anjulie seksi" cilake, ingat aku lahap sangat balak kau tu, gotohel la! "
  • status bajet artis. " tadi I pegi watson, beli Oxa, jerawat dah tumbuh 2 bijik."
  • status bajet boleh kenyang " lapar laa.. huhuhu "
  • status jiwa. " I sayang die, tapi kenapa die gay??? huhu "
  • status nak perhatian. " boring!!! "
6. Event : yang ni memang macam puaka! " tolong like pic saya plez..." , " try klik event ni dulu " , " korang sporting tak? " , jom tolong ramai-ramai ". kalau nak ajak makan kenduri takpa jugak.. pffftt!


7. Profile picture : gambar mesti ala ala photoshoot, tengah makan laa, depan cermin toilet Pavilion la. baru glemer.
tak pon letak gambar abang abang korea atau kakak kakak korea yang muka plastik tu. tomeeeyyyy!


8. Bahasa comel : "akue asew nak capel lew, capew capew nark capel nan akue ta?" 
"akue ta cuke owg y bjet hawt, bagak, ply boyz, bt caket atie jew "
adik adik oii, aku mengambil masa yang lama nak faham the whole sentences okay. jujur ni!


9. Gila likers : 
"tekan like kalau korang jumpa 4 kat bawah ni
44444444444444444444444444444444444444444444
44444444444444444444444444444444444444444444
4444444444444444444444444444444444444444444
44444444444444444444444444444444444444444444
44444444444444444444444444444444444444444444"


10. Photo album : nama album yang ' random, wall photo, me,    ' memang sah sah penuh dengan gambar dia jaa.. trust me! describe sikit pasal gamba tu, " sorry, I tak se'HOT' uols  ♥ "
alooo tomey tomeyy..~
ok, sebenarnya banyak lagi benda yang membabitkan pesbuk ni. dah la tu, cukup la 10 jaa.. 


last but not least, yang nombo 6 tu memang aku takleh trima. hari hari notification aku berpuluh puluh, sekali bukak, keluaq event yang 'Like-like' bagai ja yang berlambak. tak ka kecilakaan namanya.

p/s : entry yang ramai tersentap, tapi ni la kenyataan.
..Baca, Like, Komen dan Share Sesuka Hati ♥

Comments
5 Comments

5 comments:

stereohearts said...

yang nmbr 6 tu mmg x blh trima , kalau dpt gaji takpa jugak .. hehhhehe , keep smiling :)

Cik Syafiqah said...

hahaha! tapi memang sakit hati kalau dah tiap2 hari kena invite event yg sama..

iryna idris said...

hahahah super duper like ! kelakar kot :D

Nur Anisah said...

LOL , nak copyy boleh?
heee .
terasa plakkk ==

Syafiqah Jamaludin said...

iryna idris : hahaha

Nur Anisah : copy je la.. jgn lupa letak credit.. ngeh3