2 March 2012

In a Relationship with.....



re-post, re-edit, more informative. who cares? hewhewhew

takda kena mengena. tapi aku sukaa.. 


aku? in a relationship? memang GILA LA GILER!
  • tapi betooolll.. hewhewhew

aku relationship dengan sapa? 
  •  pi la tengok sendiri kat Pesbuk aku tuu...
kenapa tiba-tiba? apa yang telah berlaku?
  • okay, mari kita mulakan cerita. *baru mukadimah*
begiiiniii ceritanya. 

beberapa hari yang lepas.. ada orang tanya aku. 

"aku dengaq, HANG SUKA DEKAT ______?"

errr, actually aku pon tak pasti tu satu pertanyaan atau dia saja nak bagitau aku. 
untuk menjadikan entry lebih menarik, so, aku anggap ia sebagai pertanyaan.. bermotif sikit. hewhew

OWH! what a simple question. tapi bagi aku....

"HELL YOU! very disturbing question bak hang!"

terasa over pulak menggunakan hell.
but seriously, ayat ni la yang pertama terdetik dalam hati aku masa tu. HAHA

macam biasa ja orang cakap macam ni depan kita kan.
tapi, aku pantang wooo.. aku rasa macam ^%%$%*%$& jaa.
aku rasa macam tak patot orang mai tanya aku macam tu.
yee laa.. mesti la aku suka dia. kalau aku benci dia, meluat kat dia. buat apa aku kawan dengan dia?
kot la nak tanya "aku dengaq, hang suka Greyson Chance."

boleh la jugak aku menjerit dalam kelas "YES I DO!"

tapi tak.
aku rasa macam tak masok akal, tahu? pendek kata, macam macam la aku nak rasa.
tapi, panjang tak kata apa-apa pon. panjang hanya mampu melihat sahaja. pendek ja yang dok mengata lebih-lebih. kan?

okay, dah jauh tersasar dari topik sebenar.
di mana kita tadi?

owh! okay.

aku rasa macam soalan budak budak baru masok sekolah menengah.
macaaamm. aku rasa macam "AH! tak perlu kot aku jawab soalan ni.."

tapi, kalau tak jawab. dia buat spekulasi sendiri pulak.

"YEAAHH! dah betol la tu sangkaan aku. Syafiqah memang suka kat ______"

once again. HELL YOU!

serious wey! aku rasa disturbing kot kalau orang cakap/tanya aku macam tu.
dalam kepala aku ni dah pikir kena d-merit 70 markah dah.
sungguh baq hang!

"kalau hang rasa benda tu tak betul. yang hang TERGANGGU pasal pa?"

begitu mudah dia mengeluarkan kata kata.

once again. DEM DEM DEM!

♫ ♬~ini tidak adil. tidak adil. tidak adil bagi kuuu..~♫ ♬
*mesti Yuna berbuih-buih mulut bila dengaq aku nyanyi*

kenapa aku? ramai lagi orang lain. kenapa aku jugak yang dikaitkan dengan dia.
tak layak bak hang!
dia pon bukan rapat dengan aku sorang ja. raaamaaaaii lagi kaan.
kenapa aku? tak aci la, gile! (T_T)

bila aku pikir balik, aku boleh terima lagi kalau dia taip ayat tu dalam chatbox ja.
tapi, dia cakap face to face kot, dengan aku! MORAL DOWN bak hang!
aku rasa macam pompuan desperate kot. 
macam perigi cari timba.
macam isi cari kuku.
macam umang-umang cari kulit cengkerang tepi pantai.
eh! bukan!
macam kulit cengkerang kosong tu yang cari umang-umang.
*haaaa.. baru matching!

asal aku rapat dengan orang ja. hampa kata aku syok kat dia.. kengkadang ada yang cakap aku syok sendiri laa. then suruh aku sabar sebab laki tu dah berpunya la, cari yang lain laa..
HOTAK!

ingat aku hadap sangat kot nak bercouple-couple nih?
ingat aku nak sangat kot title 'AWEK' orang?
ingat aku mengidam sangat kot nama aku tertulis dalam whiteboard bilik disiplin?
never ever hokaaayyy..


aku rasa sensitif dengan isu-isu sebegini. terasa bagai digamit dari jauh untuk buat entry blog.
sungguh! lebih lebih lagi, dia kata "AKU DENGAQ...."
apakah? dia dengaq dari sapa? sapa yang mereka-reka cerita nih? sapa yang bawak mulut main habaq-habaq nih? sapa? sapa?

HAHA! apasal aku rasa beremosi sangat pagi-pagi nih?

bila aku tanya dia, dia tau dari mana benda tu.

"ADA laaaa.."

pompuan ka laki.

"POMPUAN...."

apakah? aku rasa macam nak menangis jaa masa tu..
rasa macam nak ja nyanyi lagu

♫ ♬bagaikan melukut di tepi gantang....♫ ♬

macam yang aku kata tadi.
macam macam aku rasa.
sampai taktau nak describe kat sini.
tapi, ada satu rasa yang pasti. aku rasa macam nak campak ja budak tu dari tingkat 3 sekolah.
HAHA

selain tu. ada lagi yang dok tanya.

"hang bahagia tak?"

what the?? apa yang harus aku jawab?
satgi kalau aku kata aku bahagia.
depa pikiaq lain pulak.

"feeewwittt. dia bahagia laa.. cecey.. awoooouuu..~"

kalau kata tak bahagia.
satgi pakat-pakat ucap takziah kat aku.
banyakkan bersabar laaa..

aku TAK PAHAM bak hang!
aku rasa sangat curious bila di tanya begitu.

********************************************

oleh yang demikian. aku memilih alternatif yang simple tapi banyak risikonya.

APA? APA?

buatfakerelationdengankawanaku. *sorry, space bar rosak*

aku berpendapat. kalau aku buat macam ni. 'mereka-mereka' yang suka bertanya itu akan menghadapi kejutan besar sehingga mengalami insomnia yang teruk.
lantas menZIP mulut masing masing. HAHA

terpikir jugak aku. macam pendek akal ja buat keputusan macam ni.
tapi, kalau takut mencuba, macam mana nak berjaya?

"you so afraid taking chances.. 
how you gonna reach the top?"
-Greyson Chance
actually, aku yang ajak dia.
haaa.. NI BARU LA DESPERATE!

dia pon. "Okay, balik sekolah nanti aku invite hang"

owh yeaahh!
OOoo.. baru aku taauuuu..
last but not least, I hope our fake relationship not last forever.   HAHA
p/s : aku suka semua orang. if you do not know me very well. please don't ever judge me. clear?

..Baca, Like, Komen dan Share Sesuka Hati ♥

Comments
1 Comments

1 comment:

fatin nabillah :) said...

Mulut manusia weh , mmg takboleh tutup . Haih , sabaq pikah sabaq :]